A felhasználás lehetőségeiről

A weblapok eredeti közzétételekor úgy gondoltam, nem szükséges nyilatkoznom az itt található szövegek felhasználhatóságáról. Akit érdekel elolvassa, a talált linkeken továbbmegy, ha gondolja és teheti kérdez. Ezzel tovább gyűjti az információkat. Egy szakdolgozat egyébként sem egy irodalmi mű, sem minőségében sem tartalmában. A felhasználását pedig megoldják a családokban, óvodákban, általános iskolákban a gyerekek számára átadott életvezetési tanácsok, ismeretek.

Tévedtem.

Annak természetesen semmi akadálya, hogy egy "bartelüzlet" keretében kicseréljük egymás linkjeit és ezzel az érdeklõdõket kölcsönösen több információhoz juttassuk.

Azt viszont nem fogadom el, hogy szövegeimet részben átszerkesztve, annak szerkezetét megbontva, szövegrészleteket idézõjelek nélkül bemásolva a saját céljaikra, fõleg weblapjuk látványosabbá tételére egyesek felhasználjanak.

Az interneten található állományok használatával kapcsolatos útmutató többek között itt is megtalálható, de bárhol máshol találhat az érdeklődő ajánlásokat ha keres.

Néhányan kértek engedélyt a weblapjaim felhasználására, néhányan nem. Az első csoportból is voltak, akik a Ctrl-C/Ctrl-V kényelmét használták ki, de belátták hogy ezt nem illik. A második csoport viszont nem is gondolt ilyesmire. Ők jönnek,


a "kalózok".

Jelenlegi információim alapján a következõ "webszerkesztõk" másolták le elõzetes beleegyezésem kérése nélkül a weblapomon olvasható anyagokat vagy azok egy részét.

- 2004 október 22.: (lásd www.google.co.hu) gálos istván

    Megjegyzések:
    Még ezután sem gondoltam hogy rendelkeznem kellene a felhasználásról. :-(
Következmény: Ezek a sorok legalább 2005 június 29-ig lesznek itt láthatók, uszkve ennyi idő telt el 2004 február 15-óta. Azután még annyi napig, ahány nap mától eltelt a jogosulatlan felhasználás megszűntetéséig.

    Most már én is úgy gondolom, szükséges rendelkeznem a weblap szövegeinek felhasználhatóságról (megjegyzem rettentően nem szeretek ilyesmivel foglalkozni):

A weblapomon található  szövegek egészének vagy részleteinek felhasználása
lehetséges, az írásos engedélyemben meghatározott feltételek betartásával.


  2004.október 22. kpl- 2005 február 20. vasárnap: újabb kopipasztás weblovag találtatott. Megkértem, megígérte.

2005 március 8-án itt olvasható lesz a neve, weblapjának címe, esetleg a számára küldött e-mail. ( 2005. február 26. kpl )